Mevludska svečanost u džematu Nahorevo

U subotu, 30.11.2019., godine, nakon jacija-namaza, u džematu Nahorevo održana je mevludska svečanost povodom rođenja Allahovog miljenika i poslanika Muhammeda, s.a.v.s. Gost i predavač na mevludskoj svečanosti bio je uvaženi prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan FIN-a. Mevludskoj svečanosti prisustvovao je veliki broj džematlija koji su svojim prisustvom uveličali i uljepšali cijeli program. Prisutnima se obratio imam džemata Nahorevo, mr. Muhidin-ef. Topčagić, te u svoje lično ime i ime Džematskog odbora poželio dobrodošlicu prisutnima.

Svojim prekrasnim glasovima mevludsku svečanost su uljepšali polaznici mekteba i Hor mekteba te omladina džemata Nahorevo koji su zajedno sa svojom muallimom prof. Almom Topčagić izmamili emocije na licima svih prisutnih. Kroz učenje kur’anskih ajeta, stihova mevluda, ilahija i kasida prisutne džematlije su uživali i svoje duše napajali sa izvora duhovnosti. 

Naš vaiz, prof. dr. Hasanović, svojim je poukama i porukama evocirao uspomene na Muhammeda, a.s. Ukazujući na žrtvu koju je Muhammed, s.a.v.s., podnio u svom životu zarad nas, njegovog ummeta, prof. dr. Zuhdija Hasanović, nas je podstakao da svoje živote živimo stilom Muhammeda, a.s.

U ime cijelog džemata, imam Muhidin-ef., je uručio zahvalnicu prof. Zuhdiji Hasanoviću za njegov doprinos u radu i razvoju vjerskog života u džematu Nahorevo, gdje je svojevremeno obnašao dužnost imama, hatiba i muallima.

Aktiv žena džemata Nahorevo je dodatno uljepšao već posebnu noć, na način da je za sve prisutne bilo organizirano druženje uz kahvu i slatko u prostorijama naše džamije. Džematski odbor je za sve prisutne obezbijedio prigodne hedije kako bi im u posebnom sjećanju ostala mevludska svečanost. 

Facebook
Twitter