Search
Close this search box.

Reisu-l-ulema u dvodnevnoj radnoj posjeti Službi za vjerske i odgojno obrazovne poslove Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo

Sarajevo, 9.10.2020 – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović je u pratnji direktora Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlovića i rukovodioca Službe za vjeru i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Ahmed-ef. Purdića danas boravio u službenoj posjeti Službi za vjerske i odgojno obrazovne poslove Medžlisa IZ Sarajevo, gdje su mu domaćini bili glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić sa saradnicima i predsjednik Izvršnog odbora gosp. Jusuf Zahiragić.

Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić je, izrazivši dobrodošlicu u ime svih zaposlenika Službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove, upoznao reisu-l-ulemu o strukturi Medžlisa IZ Sarajevo, osnovnim aktivnostima i planovima u narednom periodu.

“Svima nama u Službi za vjerske i odgojno obrazovne poslove i svim našim imamima posjeta Reisu-l-uleme bit će veliki podstrek u našim svakodnevnim poslovima i izazovima sa kojima se suočavamo”, istakao je glavni imam dr. Velić.

Reisu-l-ulemi su pomoćnici glavnog imama mr. Malik-ef. Šljivo, Elvedin-ef. Klisura, Miralem-ef. Babajić i mr. hafiz Ammar-ef Bašić, kao i stručni saradnici Ferid Ganić i Adna Zulić prezentirali osnovne informacije iz svojih zaduženja, način organiziranja određenih aktivnosti, problematiku i izazove s kojima se susreću, kao i planove za naredni period.


Reisu-l-ulema je, čestitavši glavnom imamu na nedavnom preuzimanju ovog časnog i odgovornog amaneta, izrazio zadovoljstvo onim što je prezentirano na sastanku od redovnih aktivnosti i planova u narednom periodu, naglasivši da je čuvanje Zajednice i našeg zajedništva naša zajednička obaveza.

“Raduje me sve ono što sam vidio i čuo danas od glavnog imama i članova Službe, i u pogledu projekata i aktivnosti, ali i atmosfere i međusobnih odnosa. Zajednica je naša kuća koju moramo zajedno čuvati. Ovo je naš najveći i najkompleksniji medžlis. Jako je važno da aktivnosti koje se ovdje realiziraju budu kvalitetne i uspješne i, kao takve, primjer drugima.
Sarajevo je srce Bosne. Ono mora biti zdravo i pokretač dobra u čitavoj Zajednici”, istakao je na sastanku reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović

Posjeta reisu-l-uleme će se nastaviti sutra posjetom mektebima u povratničkim džematima.

Facebook
Twitter