Search
Close this search box.

Mreža mladih Stari Grad – Bajramski pokloni za štićenike Zavoda “Mjedenica“ i djecu oboljelu od raka

Aktivisti Mreže mladih Stari Grad Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo su povodom Kurban bajrama posjetili štićenike zavoda “Mjedenica“ i djecu oboljelu od raka koja se trenutno nalaze u Roditeljskoj kući Jezero i Kliničkom centru na liječenju, te ih obradovali prigodnim poklonima.

Riječ je o tradicionalnoj aktivnosti ovog punkta Mreže mladih u okviru koje se od 2017. godine povodom bajramskih praznika pripremaju pokloni za djecu iz navedenih kategorija.

  • Ideja je nastala 2017. godine i plod je iftara koji su organizirani u saradnji s džematom Careve džamije. Na tim iftarima mladi su ostavljali svoje priloge, a članovi Mreže mladih su od tih sredstava i vlastitim donacijama pripremali i uručivali bajramske poklone – pojašnjeno je u izjavi za medije.

Osim poklona kao znaka pažnje, darovanoj djeci su značajni i susreti sa članovima Mreže mladih i imamima tokom kojih imaju priliku razgovarati, čuti riječi podrške, ali i biti saslušani.

Stoga, osim ove tradicionalne aktivnosti, MIZ Sarajevo je kroz saradnju za Zavodom “Mjedenica” realizovao posjetu štićenicima tokom koje su oni izveli prigodan i spontan program za posjetioce, te se u skladu sa mogućnostima stavio na raspolaganje Zavodu za buduće projekte.

Facebook
Twitter