Search
Close this search box.

Mreža mladih Novi Grad: Aktivisti obišli bolesne komšije

Poslanik a.s. nas je podučio kako se vrijednost čovjeka može mjeriti na osnovu toga koliko koristi drugima. Isto tako, poučeni životnim iskustvom, naši prethodnici skovali su poslovicu o prijatelju koji se u nevolji poznaje. Dragocjeno je danas svjedočiti svakodnevnici u kojoj grupe i pojedinci praktičnim primjerima žive pomenuti hadis i poslovicu.

Jednom takvom primjeru smo nedavno svjedočili na punktu Mreže mladih Novi grad. Ovi omladinci su, nakon informisanja o komšijama pozitivnim na korona-virus, odlučili da ih počaste skromnim, ali korisnim hedijama.

Svjesni njihove prinuđenosti na izolaciju, ovi omladinci su im donijeli ono što će im poslužiti u ovom periodu kada su onemogućeni da sami odu po to. Riječ je o praktičnoj pomoći.

Istovremeno, bolest sa sobom i nosi dozu brige i straha, a razgovor sa drugima (makar i sa distance) donosi izvjesno olakšanje i relaksaciju. Riječ je i o pomoći u domenu mentalnog zdravlja.

Primjeri poput pomenutog bude povjerenje u najljepše ljudske osobine. Molimo Gospodara da nam omogući da ih prepoznajemo u nama samima i našem okruženju.

Facebook
Twitter