Search
Close this search box.

U Jedileri turbetu proučen kelimei-tevhid i hatma-dova

U Jedileri turbetu u Sarajevu 18. februara je proučen kelimei-tevhid i hatma-dova u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i Tarikatskog centra u Bosni i Hercegovini.

Kelimei-tevhid je predvodio predsjednik tarikatskog centra prof. dr. Ćazim Hadžimejlić, a hatma-dovu pred duše šehida turbeta je proučio glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić.

Ovaj program je i dio aktivnosti povodom obilježavanja mubarek noći Lejletul-miradž, te je svojevrsno podsjećanje da se nalazimo u danima i noćima kada se nastojimo pripremiti za period u kojem ćemo intenzivnije činiti ibadete, pa su susreti poput ovog prilika da se otvore duhovne spoznaje i intelektualna promišljanja.

Specifičnost programa je i činjenica da je učenje kelimei-tevhida u Jedileri turbetu obnovljeno nakon više od 80 godina.

Članovi Tarikatskog centra su u svom osvrtu na događaj izrazili zadovoljstvo i zahvalnost MIZ Sarajevo i glavnom imamu dr. Veliću koji je imao razumijevanja i dao punu podršku realizaciji ove aktivnosti.

Facebook
Twitter