Search
Close this search box.

Položen kamen temeljac za vakufski objekat u džematu Kijevo

U petak, 24. jula 2020. godine, u prvom mubarek petku mjeseca zul-l-hidžeta položen je kamen temeljac za prateći objekat u džematu Kijevo. Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić, sekretar Medžlisa Muhamed Memić, pomoćnik glavnog imama Elvedin ef. Klisura, načelnik općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić, predstavnici firme BOSMAN d.o.o. Na početku ceremonije imam džemata Haris ef. Zulović proučio je ašere, nakon čega je mutevelija džemata Miralem Karić izrazio dobrodošlicu svim prisutnim na ovu svečanost, konstatirajući da je ovo veliki događaj za džemat jer će ovaj hajrat svjedočiti o ljudima i vremenu u kome živimo. Prisutnim džematlijama su se obratili načelnik općine Ilidža, sekretar Medžlisa i glavni imam Medžlisa sa porukom da je ovo prilika da pokažemo jedinstvo i da svako iz svog domena pruži potrebnu podršku i pomoć u izgradnji ovog hajrata. Nakon obraćanja zvanica pristupilo se činu klanja kurbana i polaganja kamena temeljca za prateći objekat. Na kraju proučena je dova da Allah olakša izgradnju ovog objekta i da on bude zgrada koja će u svakom vremenu zbližavati i povezivati džematlije i sve dobre ljude.

Glavni imam Medžlisa dr. Abdulgafar ef. Velić je predvodio i džumu namaz u džematu, te je na hutbi istakao da današnja posjeta džematu pored polaganja kamena temeljca jeste i podrška džematu koji se nalazi u manjem BH entitetu, te da je podrška i pomoć aktivnostima u ovom i sličnim džematima naš doprinos jačanju naše Zajednice, naroda i domovine. 

Uz dovu da Allah pomogne sve one koji su spremni da pomažu izgradnju hajrata, a posebno u manjem BH entitetu, akcentirao je da je izgradnja i ovog objekta prilika da se ugradimo u hajir sahibije.

Facebook
Twitter