Search
Close this search box.

Odjel za brak i porodicu: Održana još jedna radionica o komunikaciji

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo zajedno sa džematom Ilidža uspješno je realizirao još jednu aktivnost iz oblasti edukacije za odrasle.

Radionice su jedan od savremenih pristupa učenju i ličnom usavršavanju kod odraslih, zbog neposrednog i interaktivnog pristupa pojedincu. Nude nam konkretne alate i pristupe kako poboljšati određene segmente vlastitog ponašanja i navika, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života.

Komunikacija i komunikacijske vještine bile teme dviju radionica organiziranih u sklopu obilježavanja 18. manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam ya Resulallah”.

Tema radionice u džematu Ilidža bila “Kako naučiti postaviti granice i reči NE”. Radionicu je vodila mr. Elma Tatar Avdić, porodični psihoterapeut, dok je radionicom moderirala Sumeja Fidani, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

  • Radionica je realizirana uz veoma lijepu i toplu atmosferu, dok su svoje zadovoljstvo s naučenim na ovakav način, učesnice iskazale željom da se ovakav vid radionica uvede kao češći vid programa učenja koje nudimo – istakla je u svom osvrtu koordinatorica Fidani.
Facebook
Twitter