Search
Close this search box.

Glavni imam posjetio majku šehida hadži Nuru Šorlija

U srijedu, 9. septembra 2020.godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić je, sa svojim saradnicima, Miralem-ef. Babajićem, Ferid-ef. Ganićem i imamom džemata Jarčedoli Mirsad-ef. Đerzićem, posjetio hadži Nuru Šorliju, majku šehida nad kojom je u četvrtak u ranim jutarnjim satima izvšeno razbojništvo.

Naime tri nepoznata lica su razvalila ulazna vrata od njene porodične kuće i uz prijetnju hladnim oružjem tražili od nje novac i zlato. Nakon što im je predala novac udarili su je u glavu i pobjegli. Hadži Nura živi u džematu Jarčedoli sama. Muž joj je preselio prije rata a sin jedinac, rahmetli Senad, je kao šehid život dao na početku agresije na našu domovinu. Početkom ove godine se i teško razboljela te je morala izvršiti operaciju i nastaviti liječenje radio-aktivnim terapijama. Taman nakon što je završila sve terapije i počela sa oporavkom od istih desio se ovaj nemili događaj razbojništva, koji joj je ulio veliki strah i nesigurnost, te je zbog toga primorana, da dok se osumnjičeni ne liše slobode, konači kod bližnjih rođaka.
Glavni imam je svojom posjetom želio da joj ukaže poštovanje i posvjedoči da nije sama i zaboravljena, te je želio da joj iskaže riječi utjehe i razumijevanja. Ovo je ujedno i poziv svima nama da malo više povedemo računa o osobama koje žive same u našem komšiluku i da im budemo podrška.

(M.Đ./sarajevskimedzlis.ba)

Facebook
Twitter