Search
Close this search box.

Glavni imam održao hutbu u Carevoj džamiji: Naša čista i prirodna vjera se živi

U petak, 11. decembra 2020. godine, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić održao je hutbu u Sultan Fatihovoj – Carevoj džamiji.

Na početku hutbe glavni imam je istakao da je prethodna godina bila puna izazova i iskušenja koji se na različite načine reflektiraju na pojedinca i zajednicu u cjelini. Potrebno je, stoga, da vjernici budu budni i svjesni u svakom trenutku života u kojem se nalazimo, a naspram izazova i iskušenja odgovorni i uvijek pozitivni.

  • Važan nam je svaki trenutak našeg života, jer je to naše vrijeme, a svaki novi dan nam je prilika da pokažemo svoj karakter i svoju vjeru, kazao je Abdulgafar-ef. Velić.

Pozvavši vjernike da sa posebnom odgovornošću paze na svaki svoj postupak i izgovorenu riječ jer nas to obilježava na oba svijeta, glavni imam je kazao:

  • Budimo sa onima koji dijele naše vrijednosti. Musliman ne može biti u stanju stalne ljutnje, niti to smije biti njegov koncept života. Poštujmo učene i starije ljude, to je naša vjera. Poštujmo one koji su nam na bilo koji način pomogli u životu.
  • Naša čista i prirodna vjera se živi. O istini se ne raspravlja. Ona se traži u dubini naših srca i naših duša. Neka svaki naš dan, svaki pokret i postupak prati visoka svijest o Bogu, našem Stvoritelju kojem pripadamo i kome sevraćamo, kazao je na kraju hutbe glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić.
Facebook
Twitter