Search
Close this search box.

Glavni imam na Sarajevo Halal Fair predstavio projekat “Feel The Spirit Of Ramadan”

Treći međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) održan je u Sarajevu, a njegovi organizatori su Bosna Bank International (BBI) i Agencije za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u BiH.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a službeno otvorenim proglasio  ga je reisul-ulema Husein-ef. Kavazović.

Na ovom sajmu je predstavljen bogat program uz učešće vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal-industrije, biznisa i akademske zajednice.

Jedan od govornika u okviru SHF-a bio je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić koji je ovom prilikom predstavio projekat “Visit Sarajevo – Feel the spirit of Ramadan”.

Istakao je da se tokom ramazana građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, kao i brojnim turistima i gostima, ponudi veliki broj vrijednih vjerskih i kulturnih programa, što doprinosi unapređenju i obogaćivanju kulturnog života, ali turističke ponude Sarajeva i BiH, te ukupnom razvoju kulturnog života lokalne zajednice i društva.

U okviru SHF-a je otvoren i Kongres halal kvalitete, održana dva stručna panela koji su obradili različite segmente halal-tržišta koje iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj, te predstavljanja knjiga “Halal kvaliteta i standardizacija”. 

Facebook
Twitter