Search
Close this search box.

Glavni imam predvodio bajram-namaz u Istiklal džamiji: Džemat je izvor našeg mira, zajedništva, zrelosti i pobjede

Centralna bajramska svečanost Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo održana je u Istiklal džamiji, a predvodio ju je glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić uz prisustvo velikog broja vjernika.

Prije klanjanja namaza prisutne džematlije je poselamio mr. Ahmet-ef- Skopljak, imam Istiklal džamije, pročitao poruku iz hutbe reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazavića i pojasnio način obavljanja ovog namaza.

Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić na početku hutbe je podsjetio prisutne vjernike da je Uzvišeni Gospodar Onaj Koji sve čuje, sve vidi i sve zna, te da na ovim temeljnim istinama vjere trebamo organizirati svoj život. Potrebno je, stoga, biti iskren u odnosima i odgovoran naspram izgovorenog. Ono što javno kazujemo i radimo pokazuje našu vjeru. Vodimo, zato, računa o svakoj izgovorenoj riječi i svakom našem postupku.

Ne postoji na dunjaluku ništa jače i ništa snažnije od lijepe riječi. Naš Pejgamber Muhammed, a.s., nam je poručio da onaj ko vjeruje u Allaha i u Sudnji dan, neka govori ono što je dobro ili neka šuti, naglasio je Abdulgafar-ef. Velić.

Naša snaga i naša moć, kao naroda i zajednice je u našim vrijednostima. Stoga, čuvajmo naš džemat, on je izvor naše snage, sigurnosti, saradnje i solidarnoti. Džemat je mjesto naše pobjede, zaključio je glavni imam, čestitajući bajram prisutnim u ime Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Bajram-namaz se u svim džamijama klanjao uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i instrukcija Islamske zajednice.

U pratnji glavnog imama bili su prisutni i pomoćnici Elvedin-ef. Klisura i Miralem ef. Babajić.

Facebook
Twitter