Search
Close this search box.

Džemat Nahorevo: Inovativni online mekteb i mnogobrojne aktivnosti

Kada su srca vezana za mekteb i džamiju  nijedno iskušenje nije prepreka za učenje i druženje. Tako je i u mektebu Nahorevo. Tehnologija i kreativnost su im omogućile da se preko online platformi nastave družiti i učiti o našoj lijepoj vjeri. Online nastavu u mektebu Nahorevo provode pod motom Lekciju iz svog ilmihala za online nastavu nauči i nagradu sebi na adresu naruči.

Mekteblije su uspješno odgovorili izazovu koji je pred njih postavio muallim mr. Muhidin-ef. Topčagić, koji je sa Harisom Pandžićem, koordinatorom Mreže mladih, sa velikim zadovoljstvom dostavio nagrade mekteblijama.

Također, ova prilika je iskorištena  za razgovor sa džematlijama, kako bi uvidjeli njihove potrebe u ovim danima iskušenja. U ovom džematu javila se potreba za međusobnom solidarnošću, te je u proteklih nekoliko dana sprovedena akcija prikupljanja sredstava za džematlije u potrebi. Džematlije su se rado odazvale ovoj akciji te su sakupljena značajna sredstva. Time su džematlije, i u ovom teškom vremenu pokazali da misle jedni na druge.

Facebook
Twitter