Džemat na Carini: Bogat program u povodu Lejletu-r-regaiba

Mubarek večer Lejletu-r-regaib, protekla je u prelijepoj atmosferi cjelovečernjih ibadeta u džamiji na Carini. Svojim prelijepim učenjem Kur'ana te ilahija i kasida naše duše okrijepio je Mirza Ganić, mujezin Gazi Husrev-begove džamije. Program je nastavljen zajedničkim zikrom, a potom nadahnutim kazivanjem uvaženog hafiza Nedima Botića.

Mubarek večer Lejletu-r-regaib, protekla je u prelijepoj atmosferi cjelovečernjih ibadeta u džamiji na Carini. Omladina našeg džemata okupila se na akšam namazu, a potom zajedničkom iftaru u prostoru džamijske divanhane.

Svojim prelijepim učenjem Kur’ana te ilahija i kasida naše duše okrijepio je Mirza Ganić, mujezin Gazi Husrev-begove džamije. Program je nastavljen zajedničkim zikrom, a potom nadahnutim kazivanjem uvaženog hafiza Nedima Botića.

Hafiz Botić prenio nam je selame iz svog rodnog mjesta, Bosanske Dubice i ovom prilikom uručio plaketu Šerif-ef. Deliću od glavnog imama Medžisa islamske zajednice Bosanska Dubica Safeta-ef. Beganovića i Izvršnog odbora, za pomoć i podršku u radu sa omladinom na području pomenutog medžlisa.

Nakon jacije-namaza klanjali smo nafilu-namaz, a djevojke su na izlazu podijelile halvu u znak ove i svih nadolazećih muberek večeri i dana.

Molimo Allaha dž.š. da nam primi i  ukabuli naše sinošnje dove, ibadete i naše napore na Njegovom putu, koje činimo kako bismo se približili Njegovoj milosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter