Search
Close this search box.

Džemat Bačićko Polje – Stup: Startali nedjeljni muhabeti

U nedjelju 17. februara tekuće 2019. godine u džematu Bačićko Polje na Stupu počeo je ciklus nedjeljnih muhabeta koji će se održavati u terminu poslije sabah-namaza u ovom ilidžanskom džematu. Prvi nedjeljni muhabet je privukao preko stotinu vjernika i vjernica, koji su ovo nedjeljno jutro odlučili provesti u druženju i ibadetu. Gost je bio hafiz Ammar-ef. Bašić, pomoćnik glavnog imama Medžlisa IZ Sarajevo. Druženje je bilo jako korisno uz hafizove savjete i poruke, učenje Kur’ana i skromni doručak i čaj koji su pripremili u ovom džematu.  

U nedjelju 17. februara tekuće 2019. godine u džematu Bačićko Polje na Stupu počeo je ciklus nedjeljnih muhabeta koji će se održavati u terminu poslije sabah-namaza u ovom ilidžanskom džematu.

Prvi nedjeljni muhabet je privukao preko stotinu vjernika i vjernica, koji su ovo nedjeljno jutro odlučili provesti u druženju i ibadetu. Gost je bio hafiz Ammar-ef. Bašić, pomoćnik glavnog imama Medžlisa IZ Sarajevo. Druženje je bilo jako korisno uz hafizove savjete i poruke, učenje Kur’ana i skromni doručak i čaj koji su pripremili u ovom džematu.  

Pored džematlija ovog i susjednih džemata, ovom programu su prisustvovali gosti iz Vogošće, Starog Grada, Novog Grada, Ilidže i Kaknja. Divanhana ovog džemata je bila popunjena, kao i safovi na sabah-namazu.

Iz ovog džemata na čelu sa svojim imamom hafizom Abdussamedom-ef. Podojkom su poručili kako će nastojati nastaviti ovaj ciklus, uz Allahovu pomoć, svake nedjelje, te pozivaju sve vjernike da im se ubuduće pridruže.

Posebna zahvalnost pripada omladini ovog džemata, koja se potrudila da sve protekne u najboljem redu.

Facebook
Twitter