Druženje mektebskih maturanta džemata Novi Ilijaš

Grupa prošlogodišnjih vrijednih mekteblija, našeg mekteba, danas je provela veoma lijep dan na planini Igman sa svojim imamom. Poslije sabah-namaza, još u jutarnjem bereket satu krenuli smo hairli prema odredištu. Stigli smo u neopisivo lijep zimski ambijent i zahvalili Allahu na svim blagodatima. Od samog početka druženje je bilo prijatno. Svakako je  bilo i korisno, na sunčanom snježnom danu neki su naučili skijati. Jedan naš hajr-sahibija,  poštovani džematlija počastio nas je ručkom, toplim čajem i slatkom. Allah mu svako dobro podario.

Nakon ručka, posjetili smo Ratnu džamiju na Igmanu, ljepoticu koja svojim postojanjem kutak na Igmanu čini toplim u svaka doba godine. Tu smo džematile obavili podne i ikindiju namaz. Kako je samo lijepa mladost koja čuva namaz i vrijednosti koje uči prvo u svome domu a zatim i u mektebu,  pa to pretoči u lijepo ponašanje. Mašallah.  Nakon namaza, pošto je dan i dalje bio sunčan, omladinci su izrazili želju da prepješače jednu dionicu od Igman-džamije. 


Kući smo stigli pred akšam-namaz, s osmijesima na licima.  Bilo je i umornih, koji su zaspali u autu dok smo se vozili kući.

Molimo Allaha Svevišnjeg da uputi našu mladost i nas, da nam podari mudrosti da razlučimo dobro od zla  i uvijek da nas čuva na tom putu. Amin!

(E. Velić)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter