Search
Close this search box.

Dodijeljene šehadetname polaznicama 2. generacije Naprednog edukativnog programa za žene

U Studentskom centru Islamske zajednice (IZ) jučer je upriličena svečanost dodjele šehadetnama za polaznice druge generacije Naprednog edukativnog programa za žene, koji realizuje Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo. 

U okviru svečanosti su dodijeljeni i certifikati polaznicama prve godine ovog programa, koje su ove godine okončale učenje arapskog pisma.

Program je otvoren sjećanjem na šehide Prijedora i Bosne i Hercegovine, nakon čega je koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Sarajevo Sumeja Fidani u svojstvu domaćina poselamila prisutne i čestitala polaznicama na postignutom uspjehu.

– Ovo je prilika da podijelimo radost sa ženama koje su u proteklih osam mjeseci upornog truda, dolaska i rada završile ovaj program. Pred nama su 52 žene koje su bile najupornije, te koje su uspjele položiti završni ispit – kazala je Fidani.

447268244_496455139402674_4343515772984533584_n.jpg - Sarajevo: Dodijeljene šehadetname polaznicama 2. generacije Naprednog edukativnog programa za žene

Tokom obraćanja je zahvalila saradnicama koje su bile uključene u projekat, profesoricama Umihani Šošić, Mubini Suljić Solo, Lamiji Husić, Amini Čolaković, kao i Azri Bašić koja je prošle godine nosila dio aktivnosti ovog programa.

Svečanosti je prisustvovao i glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić koji je istakao važnost ovog projekta, kako za same polaznice, tako i za cijelu Zajednicu.

– Značajna i velika stvar je naučiti čitati Kur’an, a to nas dovodi do našeg krajnjeg cilja, da ustrajemo u tome i da Allah, dž.š. bude zadovoljan nama – rekao je dr. Velić.

447052233_496454946069360_3369807664062103385_n.jpg - Sarajevo: Dodijeljene šehadetname polaznicama 2. generacije Naprednog edukativnog programa za žene

Polaznice su ovom prilikom pročitale svoje poruke u kojima su predstavljeni dojmovi spram programa, kao i vrijednosti i uspomene koje će sa sobom ponijeti.

– Allah, dž.š. da nagradi iz svoje riznice svaku osobu koja je učestvovala u ovom projektu, od ideje do realizacije. Hvala vam što ste našli još jedan način kako da ojačamo naš brojni džemat u najkorisnijem obliku – navedeno je u jednoj od poruka.

Kako ističu, sigurne su da je edukacija izrodila nova poznanstva i prijateljstva koja će biti nastavljena u narednom periodu.

– U svakoj od nas prepliće sekolaps emocija, od tuge zbog završetka ove godine kursa, do sreće, ponose, želje i iščekivanja naredne godine, proširivanja znanja i ponovnog susreta u ovom broju – poruka je jedne od učesnica.   

Tokom svečanosti je nastupio i dio hora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, uz prisustvo brojnih gostiju, prijatelja i članova porodica polaznica Naprednog edukativnog programa za žene.

Facebook
Twitter