Search
Close this search box.

Klanjana dženaza rahmetli Kasimu Sarajliću

U četvrtak, 29. Džumade-l-uhra po hidžretu, a 11.2.2021. po gregorijanskom kalendaru obavljena je dženaza rahmetli Kasimu sinu Husejina iz sela Gurdići nadomak Olova. Rahmetli Kasim je otac dugogodišnjeg imama MIZ Sarajevo Miralem-ef Sarajlića, koji se na dženazi svoga oca prisutnima zahvalio i uputio dovu Allahu, dž.š., da nagradi sve prisutne za zahmet zbog dolaska na dženazu.

  • Na dženazi mom babi je prisutno 50 kolega imama koji poštuju mene i moju porodicu i hvala vam na tome, kazao je Miralem-ef., dodavši da je njegov babo volio i cijenio učevne ljude, a posebno hodže.

Glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar Velić je izrazivši taziju porodici na dženazi kazao da je primjer rahmetli Kasima, primjer bosanskog muslimana koji je srcem volio, a djelima praktično proživio ovodunjalučki život, za svoj dini-islam.

Sinovi Miralem i Munir su spustili svoga babu pored mezara majke koja je preselila prije 10 mjeseci. Oboje su bili dugo haste a Miralem. ef i njegova hanuma zu brižno hizmetili i vodili brigu o njima u rodnoj kući u Gurdićima.

Molimo Allaha dž.š da se smiluje i podari Dženneti-Firdevs rahmetli Kasimu i njegovoj hanumi, a porodicu Sarajlić i našeg kolegu Miralem-ef da osnaži imanom i saburom. Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo.

sarajevskimedzlis.ba

Facebook
Twitter