Zajednički izlet polaznika mektebske pouke džemata Crna Rijeka i Srednje

Nakon zavšetka mektepske godine, koju je obilježilo pune izazova i novina u nastavi,  učenici mekteba džemata Srednje i Crna Rijeka za svoj trud i redovnost na nastavi nagrađeni su izletom. Lijep dan u prirodnom ambijentu izletišta Bijambara ostat će upamćen po lijepom druženju i upoznavanju mekteblija iz dva džemata.

Muallimi su učenicima kroz druženje naglasili da je važno pohađati mekteb jer s mektebom dolazi poseban bereket. Učenici su se u ovo i uvjerili, jer su od uprave izletišta nagrađeni besplatnim ulazom i besplatnom vožnjom vozičem, a nakon toga je jedan Banjalučanin, posjetilac izletišta, oduševljen lijepim ponašanjem naših mekteblija, počasto sve mekteblije u lokalnom restoranu.

Dugo priželjkivana fudbalska utakmica između mekteba Srednje i Crna Rijeka, odigrana je s posebnim žarom i željom za pobjedom.  Lijepo druženje krunisano je kišnom dovom koju su proučila djeca s imamima. Djeci je učenje kišne dova bilo nešto novo što su naučili a posebno su bili oduševljeni saznanjem da se kod ove dove dlanovi okreću prema zemlji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter