Za polaznike vogošćanskih mekteba nabavljeno 6 “pametnih” tabli u vrijednosti 40.000 KM

Općina Vogošća, u skladu sa svojom Strategijom razvoja, podržava i projekte vjerskih zajednica. U okviru te podrške podržan je i projekat opremanja mekteba vogošćanskih džamija savremenim učilima. U prvoj fazi ovog projekta Općina Vogošća je obezbijedila šest „pametnih“ tabli u vrijednosti od 40.000 KM.

Table su u Adil-begovoj džamiji na Kobiljoj Glavi podijeljene imamima u utorak 28. januara. Ova savremena nastavna pomagala dobili su džemati Ugorsko, Hotonj, Kobilja Glava, Orahov Brijeg, Vogošća i Semizovac, što je u skladu sa zahtjevom koji je pristigao iz Medžlisa islamske zajednice Sarajevo. Ostali džemati će ovakve table dobiti u drugoj fazi ovog projekta.

Govoreći danas na podjeli ovih učila općinski načelnik Edin Smajić istakao je da je ovaj projekat prvi rezultat novog partnerskog pristupa saradnji sa vjerskim zajednicama. Govorio je i o ostalim projektima planiranim za 2020. godinu te naglasio da će tokom godine biti još podrške i Islamskoj zajednici kao i drugim vjerskim zajednicama u Vogošći.

www.rtvvogosca.ba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter