Večer mevluda i zikra: Obilježena godišnjica otvaranja džamije u džematu Šanac

Dana 28.09.2019. godine u subotu, učenjem mevluda i zikra džemat Šanac je obilježio godišnjicu otvaranja džamije u ovom džematu. Večer mevluda i zikra je uveličao veliki broj vjernika koji su imali priliku uživati u zaista posebnom programu.

Program je počeo klanjanjem akšam-namaza koji je predvodio pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo. Uvodni odlomak iz Časnog Kur’ana proučio je Ćamil-ef. Hajdarević, nakon čega je riječi dobrodošlice uputio imam džemata Šanac Edin-ef. Spahić.

Uslijedio je mevludski program i zikr u izvedbi Hora Mesudija, koji će dugo ostati u pamćenju džematlija ovog džemata.  Prigodno predavanje održao je prof. dr. Ćazim Hadžimejlić, koji je u svom kratkom obraćanju sve prisutne podsjetio na značaj i ulogu koju džamija ima u životu vjernika.

Dovu je proučio pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo, dok je jaciju-namaz predvodio Dervo-ef. Hodžić, imam džemata Hrasnica Nova džamija. Druženje svih gostiju nakon programa upriličeno je u restoranu “Ruža”, a da sve protekne u najboljem redu zaslužan je Džematski odbor džemata Šanac na čelu sa h. Nurkom Čauševićem.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter