Večer Kur’ana, zikra, mevluda, ilahija i kasida na Carini

U nedjelju, 24.11.2019. godine u džamiji na Carini upriličen je mevludski program u čast našem poslaniku Muhammedu a.s. povodom mjeseca njegovog rođenja, rebiu-l-evvela.

Na samom početku programa Šerif-ef. Delić zaželio  je dobrodošlicu velikom broju prisutnih, te iskazao zahvalnost Džematskom odboru i omladini džemata na Carini koji su uzeli učešće u organizaciji mevluda.

Vazu nasihat kazivao je prof. Abdulgafar-ef. Jukić, osvrnuvši se na Dan državnosti BiH i veliki broj vratničkih šehida koji su svoje živote poklonili našoj domovini. Sa nekoliko poruka obratio se i pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo Miralem-ef. Babajić.

Mevludskim programom, zikrullahom i  najljepšim ilahijama i kasidama srca prisutnih napunili su grupa solista Ašik, Mustafa-ef. Isaković, Tarik Omerhodžić, Mirnes Buko i Jusuf-ef. Babajić, te Mensur i Ridvan Varaki i Faris-ef. Berbić.

Posebnim slatkim paketićima obradovana su dječica koja su bila prisutna na mevludu, a i svi ostali gosti slatkim delicijama koje su pripremile hanume, članice Ženskog aktiva džemata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter