Search
Close this search box.

U Gazi Husrev-begovoj džamiji proučena hafiska dova Suadi Husičić-Novalić

U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu danas, 14.8.2021. godine, proučena je hafiska dova Suadi Husičić-Novalić.

U prisustvu hafiza, imama, džematlija, članova porodice, rodbine i prijatelja, prisutne je kao domaćin poselamio imam Gazi Husrev-begove džamije, hafiz mr. Salih ef. Halilović.

Kao izaslanik muftije sarajevskog ovom prilikom se obratio glavni imam MIZ Sarajevo, dr. Abdulgafar ef. Velić. On je čestitao hafizi Suadi na značajnom uspjehu, uz osvrt na status i značaj hafiza za određenu zajednicu.

Nakon učenja odlomaka iz Kur’ana i dove koju je proučio hafiz Ahmed Muhamed, prisutnima se obratio hafiz Haso ef. Popara, izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH, dr. Husein ef. Kavazovića.

On je u ime reisu-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu IZ u BiH uručio diplomu hafizi Suadi, uz čestitke njoj, muhafizi i cijeloj Zajednici.

Suada Husičić-Novalić (Muhamed, Hatidža) je rođena 21.1.1986. u Željeznom Polju, općina Žepče.

Završila je Gazi Husrev-begovu medresu, a potom studij historije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Zaposlena je kao nastavnica historije.

Udata je i majka je jedne djevojčice.

Hifz je počela učiti u medresi, pa je nakon pauze ponovo počela sa učenjem pred hafizom Zuhrom Haušić a potom pred hafizom Medinom Živčić-Moco, pred kojom je i upotpunila svoj hifz.

Pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH hifz je polagala u periodu od 05.8 do 14.8.2020. godine učeći dnevno po tri džuza.

Facebook
Twitter