Tribina i druženje članova Mreže mladih džemata Pazarić – Osenik

Dana 01.03.2020. godine Mreža mladih džemata Pazarić – Osenik ugostili su veliki broj omladine drugih džemata, a ponajviše ih je bilo iz drugih djelova džemata Pazarić. Gost predavač bio je Ejub-ef. Jašić, imam džemata Lokve-Gradac, koji je govorio o temi: “Pravilan odgovor modernim izazovima današnjice”.

Ejub-ef. je omladini skrenuo pažnju o važnosti domovine, te zbog čega ne bi trebali da napuštaju svoju domovinu, a posebno je govorio o metodama suprotstavljanja modernim izazovima koje nam se svima nameću , te je mladima skrenuo pažnju na potrebu vjere u njihovim životima, ljubomorno čuvanje iste i ustrajavanje na tome. On je spomenuo važnost takvaluka u svakodnevnom životu koje je ispunjeno iskrenošću. Na kraju je spomenuo važnost ostanka mladih u Bosni poručivši da ukoliko nije ugrožena sigurnost i sloboda ispovjedanja vjere nije dozvoljeno napuštati domovinu.

Također je uručena skromna hedija prethodnom imamu džamije Osenik Almiru Majdančiću, kojem je džemat uručio skromni poklon i tortu u znak njegove beskompromisne borbe na putu istine.

Muhamed-ef. Šahić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter