Svečana akademija polaznika mekteba Soukbunar

U nedjelju, 28. aprila 2019./23. ša'bana 1440. h. godine  u džematu Soukbunar organizovana je „Svečana akademija polaznika mekteba Soukbunar“. Predavač na ovoj svečanosti bio je poznati vaiz i profesor Gazi Husrev-begove medrese, Salih-ef. Haušić, koji je govorio o važnosti odgoja djece, te na koji način razvijati ljubav kod djece prema mektebu i džamiji. Džamija je bila ispunjena polaznicima mektebske nastave i njihovim roditeljima. Program su izveli polaznici mektebske nastave, kojima su dodijeljene i diplome povodom završetka sufare, uspješnog pohađanja mekteba, zahvalnice i priznanja najuspješnijim polaznicima mekteba, koji su dodatno nagrađeni novčanom nagradom.

U nedjelju, 28. aprila 2019./23. ša’bana 1440. h. godine  u džematu Soukbunar organizovana je „Svečana akademija polaznika mekteba Soukbunar“. Na početku programa ašere je proučio polaznik mekteba Hamza Gagula. Imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović uputio je tople riječi dobrodošlice svim prisutnim na Svečanoj akademiji. Predavač na ovoj svečanosti bio je poznati vaiz i profesor Gazi Husrev-begove medrese, Salih-ef. Haušić.

Prof. Haušić je govorio o važnosti odgoja djece, te na koji način razvijati ljubav kod djece  prema mektebu i džamiji. Džamija je bilo ispunjena polaznicima mektebske nastave i njihovim roditeljima. Program su izveli polaznici mektebske nastave, kojima su dodijeljene i diplome povodom završetka sufare, uspješnog pohađanja mekteba, zahvalnice i priznanja najuspješnijim polaznicima mekteba, koji su dodatno nagrađeni novčanom nagradom.

Svečanost je okončana ašeretom koje je proučio Tarik Ibrahimović i dovom prof. Saliha  Haušića. Nakon programa nastavljeno je druženje roditelja i polaznika mektebske nastave uz zakusku koja je pripremljena za sve prisutne. Posebna zahvalnost pripada Džematskom odboru, kao i ostalim  džematlijama koji su pomogli ovu hairli svečanost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter