Search
Close this search box.

Selam ya Resulallah: Program za srednjoškolce “Mladi i zajednica”

U okviru manifestacije “Selam ya Resulallah” velikoj sali Općine Novi Grad 19. oktobra je upriličen interaktivni program za učenike srednjih škola “Mladi i zajednica”.

Učenici su za učešće u ovom programu pripremili raznolik kulturno-umjetnički sadržaj kojim naglašavaju svoju vezu sa Zajednicom, te govore o univerzalnim vrijednostima iz perspektive mlade osobe.

Programom sadržanim od motivacijskih video snimaka, kratkih teatarskih predstava, te muzičkih tačaka, predstavili su se učenici Bošnjačke gimnazije, Gimnazije Dobrinja, Srednje ekonomske škole, Srednje škole za okoliš i dizajn, Srednje medicinske škole Bjelave, Srednje medicinske škole Jezero, Prve gimnazije, Treće gimnazije i Gimnazije Obala.

U okviru programa nastupio je i poznati izvođač zabavne muzike Amel Ćurić koji je, na osnovu vlastitog iskustva, te različitih poslovnih i privatnih izazova, uputio nekoliko poruka o spoznaji i razumijevanju vjere.

Na kraju programa, učenicima se obratio mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo.

  •  Današnje učešće učenika u aktivnosti “Mladi i zajednica” pokazuju zrelo i kvalitetno razmišljanje naše omladine. Zahvaljujem vam na tome što ste raznovrsnim sadržajem osvježili našu manifestaciju. Iz priloženog smo čuli lijepe i značajne poruke na temelju prijevoda ajeta i hadisa – kazao je mr. Šljivo.

U poruci koju je uputio posebno je akcentirao važnost usklađenosti govora o Poslaniku a.s. sa slijeđenjem njegove prakse.

  • Kur’anom se spominje da je Poslanik a.s. primjer ljudima. Onako kako je bio primjer ljudima svog vremena, treba biti primjer i nama danas. Njegov primjer je univerzalan do Sudnjeg dana, a naša ljubav nije iskrena ukoliko samo govorimo o Pejgamberu, bez praktičnog slijeđenja – zaključio je mr. Malik-ef. Šljivo.

Naredna aktivnost u okviru manifestacije “Selam ya Resulallah” je program za polaznike mektepske pouke, “Otvoreni mektepski dan” 22. oktobra u Domu mladih.

Facebook
Twitter