Ramazanske radionice za najmlađe u džematima Istiklal, Bačićko Polje i Ahatovići

Radionice za najmlađe u vrijeme teravih-namaza je nova aktivnost u mjesecu ramazanu, koju MIZ Sarajevo organizuje svaku noć u Istiklal džamiji. Studentice Fakulteta islamskih nauka svaku noć pripremaju kreativne sadržaje za djecu, koju roditelji mogu ostaviti u sigurnim rukama dok obavljaju teravih-namaz.

Pored radionica za vrijeme teravih–namaza u Istiklal džamiji, i nekoliko sarajevskih džemata redovno u mjesecu ramazanu organizuju ramazanske radionice na najmlađe. Tako je bilo i proteklog vikenda u džematu Bačićko Polje Stup. Divanhana džamije “Omer ibn el-Hattab” je bila puna naše najmanje dječice, koji su uživali u igraonicama punim sadržaja koje su pripremile vrijedne učenice srednjih škola, a roditelji naših najmanjih su bezbrižno i u miru obavljali teravih-namaz. Dječica su uživala u pravljenju ramazanskih čestitki, učenju ilahija, crtanju crteža i bojenju bojanki.

Radionice se svake nedjelje održavaju i u džematu Ahatovići. U nedjelju 19. maja / 14. ramazana u džematu Ahatovići realizirana je i druga ramazanska radionica koja je ovaj put okupila 25 djece uzrasta od 3 do 10 god. Radionicu su vodile studentice Emina Ličina i Ajla Čaušević koje su našim najmlađima kroz igru, crtanje, učenje ilahija, približile ramazan i ramazanske ibadete.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter