Search
Close this search box.

Proučena hafiska dova Vedadu Čolakoviću

U nedjelju 20. juna 2021. godine, u Centralnoj džamiji u Vogošći, MIZ Sarajevo, proučena je hafiska dova Vedadu Čolakoviću, svršeniku Gazi Husrev-begove medrese, sada studentu Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Proučena hafiska dova Hamzi Attaru
Hafiska dova Vedadu Čolakoviću

Hafiz Vedad sin je Kasima i Nihade, rođen u Sarajevu 13. decembra 2000. godine. Hifz je učio pred profesorom kiraeta u Gazi Husrev-begovoj džamiji hafizom Omerom Zulićem. Polaganje hifza završio je 16. jula prošle godine pred Hafiskom komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Hafiska dova Vedadu Čolakoviću
Hafiska dova Vedadu Čolakoviću

Svečanosti hafiske dove uz upućene čestitke i prigodne riječi osim imama džamije u Vogošći Muslije-ef. Čelikovića, prisustvovali su i mr. hafiz Ammar-ef. Bašić, izaslanik glavnog imama Medžlisa IZ Sarajevo i dr. Ahmed Purdić, izaslanik muftije sarajevskog. Hafisku diplomu hafizu Vedadu, uručio je hafiz Haso-ef. Popara, član Komisije za hifz i izaslanik Reisu-l-Uleme Husein-ef. Kavazovića na ovoj svečanosti.

Hafiska dova Vedadu Čolakoviću
Hafiska dova Vedadu Čolakoviću

Najiskrenije čestitke upućujemo hafizu Vedadu, njegovoj porodici, muhaffizu, džematu Vogošća i Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Facebook
Twitter