Search
Close this search box.

Proučena hafiska dova Sakibu Filan

U džamiji džemata Grbavica 2 u subotu, 26. februara 2022. godine proučena je hafiska dova hafizu Sakibu Filanu, diplomantu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i pomoćniku imama u džematu Grbavica 2.

Na početku programa prisutne je poselamio imam džemata, mr. Sejid-ef. Strika, koji je govorio o predanom radu hafiza Sakiba u džematu.

– Ovo je za nas poseban i emotivan dan, dan koji nam je priredio hafiz Sakib naučivši Kur’an napamet. Raduje nas i činjenica da je hafiz veći dio Kur’ana naučio upravo u našoj džamiji. Drago nam je ako je ovaj džemat makar malo doprinio uspjehu našega hafiza – poručio je mr. Strika.

Izaslanik glavnog imama Medžlisa Islamske zajenice Sarajevo, mr. Malik-ef. Šljivo, uputio je čestitke hafizu Sakibu Filan i naglasio značaj Škole hifza i angažman muhafiza i imama kojeg ulažu u djelovanju ove aktivnosti.

U nastavku su prisutni hafizi učili odlomke iz Kur’ana, nakon čega je moderator programa Edin-ef. Hamzakadić pročitao biografiju novog hafiza.

Diplomu novom hafizu uručio je izaslanik reisu-l-uleme, prof. dr. Nedžad Grabus, muftija sarajevski. Muftija je prenio čestike resu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića hafizu Sakibu Filan, njegovoj porodici i cijeloj Islamskoj zajednici.

Muftija je naglasio da su mladi hafizi mladice islama i  garant čuvanja zajednice i islama u našem narodu i domovini. Posebno je naglasio simboliku hafiske dove kojom hafiz Sakib Filan svojoj domovini BiH čestita trideset godina nezavisnosti.

Nakon što je novi hafiz proučio kratke sure iz Kur’ana, njegov muhafiz, dr. hfz. Abdul-Aziz Drkić, proučio je hafisku dovu.

Čestitke hafizu Sakibu uputili su Muftijstvo sarajevsko, MIZ Sarajevo, predstavnici Karađoz-begove medrese, Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf i brojni drugi.

Facebook
Twitter