Search
Close this search box.

Proučena hafiska dova Iman Silajdžić

U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu danas je proučena hafiska dova hafizi Iman Silajdžić.

U prisustvu hafiza, imama, džematlija, članova porodice, rodbine i prijatelja, prisutne je kao izaslanik glavnog imama MIZ Sarajevo, dr. Abdulgafar-ef. Velića poselamio mr. Malik-ef. Šljivo.

On je čestitao hafizi Iman na značajnom uspjehu, skrenuvši pažnju prisutnih na status i značaj hafiza u jednoj društvenoj zajednici.

U nastavku programa kojim je moderirao Edin Hamzakadić prisutnima se obratio prof. dr. Nedžad-ef. Grabus, muftija sarajevski.

On je, uz čestitke hafizi, njenom muhafizu i porodici, uputio inspirativne i motivirajuće riječi o procesu učenja hifza, te hafizima općenito.

Nakon učenja odlomaka iz Kur’ana i dove, prisutnima se obratio hafiz doc. dr. Mensur-ef. Malkić, izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH, Husein-ef. Kavazovića.

On je u ime reisu-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu IZ u BiH uručio diplomu hafizi Iman, uz čestitke njoj, muhafizi, i cijeloj Zajednici.

FB_IMG_1641660828804.jpg - Proučena hafiska dova Iman Silajdžić

Hafiza Iman Silajdžić, kćerka Fuada i Zahide, rođena 03. januara 2003. u Sarajevu. Kao odlična učenica završila je osnovnu školu Čengić Vila 1 u Sarajevu, nakon čega upisuje Gazi Husrev-begovu medresu, gdje nastavlja sa odličnim uspjehom i ističe se lijepim ponašanjem.

Uzima i aktivno učešće u Mreži mladih svoga džemata Istiklal džamije. Već kroz mekteb hafiza Iman pokazuje ljubav prema Kur’anu i hifzu, što iskazuje kroz razna mektepska takmičenja na kojima ostvaruje zapažene rezultate.

Njeni muallimi su dali veliki doprinos u njenom putu, Sulejman-ef. Kurtanović, dr. Abdulgafar-ef. Velić, mr. hfz. Abdussamed-ef. Podojak i mr. Ahmet-ef. Skopljak.

U mektebu pravi svoje prve korake u hifzu Kur’ana Časnog, da bi kroz medresu nastavila sa aktivnim memoriranjem Kur’ana, te u četvrtom razredu kruniše taj svoj put zvanjem hafiza Kur’ana Časnog. Njen muhafiz je mr. hfz. Abdussamed-ef. Podojak.

Svoje školovanje hafiza Iman planira nastaviti na Medicinskom ili Fakultetu za stomatologiju.

Facebook
Twitter