Search
Close this search box.

Proučena hafiska dova Amini Omerdić

U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu danas je proučena hafiska dova Amini Omerdić, alumnistici Gazi Husrev-begove medrese i studentici Pravnog fakulteta u Sarajevu.

U prisustvu hafiza, imama, džematlija, članova porodice, rodbine i prijatelja, u ime Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo obratio se glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić.

On je čestitao hafizi Amini na značajnom uspjehu, skrenuvši pažnju prisutnih na status i značaj hafiza u jednoj društvenoj zajednici.

IMG_7581-01.jpeg - Proučena hafiska dova Amini Omerdić

Podsjetio je i na važnost obrazovnog puta u životu svakog vjernika, a koji svojim primjerom pokazuje mlada hafiza.

U nastavku programa kojim je moderirao Edin Hamzakadić, prisutnima se obratio dr. Samed Omerdić, izaslanik muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa.

Uz čestitke hafizi, muhafizi i porodici, dr. Omerdić je iskazao riječi zadvoljstva zbog sve većeg broja hafiza Kur’ana u Bosni i Hercegovini.

Nakon učenja odlomaka iz Kur’ana, dovu je proučio Aminin babo hafiz Nisvet-ef. Omerdić, imam džemata Dobrinja.

Hafisku diplomu je uručio hafiz Mensur Malkić, izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

On je u ime reisul-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu uručio diplomu hafizi Amini, uz čestitke njoj, muhafizi i cijeloj Zajednici.

– Danas je velika radost hafizinoj porodici, a bit će ako Bog da još i veća na Sudnjem danu zbog njenog učenja Kur’ana i postupanja po njegovim propisima – poručio je dr. Malkić.

IMG_7600-01.jpeg - Proučena hafiska dova Amini Omerdić

Amina Omerdić, kćerka Nisveta i Melise, rođena je 2. aprila 2002. godine u Goraždu.

Završila je Gazi Husrev- begovu medresu u Sarajevu, a trenutno je studentica Pravnog fakulteta u istom gradu.

Njeni roditelji i brat su također alumnisti Gazi Husrev-begove medrese.

Hifz je učila pred babom, hafizom Nisvetom Omerdićem, a zvanje hafize Kur’ana je pred Komisijom za hifz stekla 17. maja ove godine.

Facebook
Twitter