Search
Close this search box.

Prijem i dodjela diploma svršenicima Kursa arapskog jezika

U četvrtak 20. juna 2019. godine u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić upriličio je prijem za muallime i imame Medžlisa islamske zajednice Sarajevo koji su uspješno pohađali i okončali Kurs arapskog jezika (treći stepen A2+).

Kurs arapskog jezika je počeo prije mjeseca ramazana i trajao je dva mjeseca, a organiziran je u saradnji sa Kulturnim centrum “Kralj Fahd” u Sarajevu. Glavni imam je ovaj prijem iskoristio kako bi polaznicima uručio diplome za uspješno savladano gradivo iz arapskog jezika.

U svome obraćanju glavni imam hafiz Musić se zahvalio polaznicima, naglasivši kako je cilj bio podići nivo znanja arapskog jezika kod imama i muallima i kako će Medžlis i dalje ulagati sredstva i napore na polju usavršavanja imama i muallima.  

Kurs je vodio profesor Muhammed Ševki, a koordinator ispred MIZ Sarajevo je bio pomoćnik glavnog imama hafiz Ammar-ef. Bašić. 

Kurs su uspješno završili: Akan Zikreta, Balić Nejin, Begić Midhat, Botonjić Sabahudin, Čajlaković-Kulanić Medžida, Čeliković-Hodžić Fatima, Ćosić Mevludin, Delić Dženana, Drkić Menfad, Đerzić Mirsad, Ibrahimović Maid, Imamović Almedina, Imamović-Zulum Hajra, Jašić Ejub, Karavdić Kerima, Kasumović Vedad, Memija Fatima, Posavljak Sulejman, Strika Sejid, Šehović Amel, Šljivo Berina, Topčagić Muhidin, Tvrtković Muhamed, Zahirović Hašim i Zulović Haris.

Facebook
Twitter