Search
Close this search box.

Predstavnici udruženja “Mladi Muslimani” posjetili glavnog imama

U četvrtak, 9. maja 2024. godine, predstavnici udruženja “Mladi Muslimani” g. Dženan Suljović i g. Sanadin Voloder posjetili su glavnog imama dr. Abdulgafar-ef. Velića.

Zahvalivši se na posjeti, glavni imam dr. Velić upoznao je goste sa trenutnim aktivnostima i planiranim projektima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Na sastanku je, također, razgovarano o projektima udruženja Mladi Muslimani, mogućnostima saradnje u narednom periodu, te je naglašena potreba konstantne brige i edukacije mladih u skladu sa savremenim izazovima.

Udruženje “Mladi muslimani” je nevladina organizacija koja predstavlja kontinuitet djelovanja Organizacije Mladi Muslimani osnovane 1939. godine. Organizacija Mladi Muslimani iz 1939. godine je formirana sa ciljem duhovnog, kulturnog i materijalnog napretka Bošnjaka muslimana u tadašnjoj Jugoslaviji. Članovi ove organizacije su u različitim uvjetima i okolnostima dosljedno radili na odgojno obrazovnom preporodu baziranom na principima islama i kao organizirana grupa se borili protiv agresivne ateizacije i nacionalne asimilacije svog naroda.

Članovi Udruženja će svakog mjeseca proučiti hatmu za Mlade Muslimane koji su preselili na Ahiret. Hatma-dov će svakog prvog petka u mjesecu u Baščaršijskoj džamiji proučiti imami MIZ Sarajevo, što je, također, jedan od zaključaka sastanka.

Facebook
Twitter