Search
Close this search box.

Predbajramska posjeta Mreže mladih Stari Grad Zavodu “Mjedenica”

Mreža mladih Stari Grad pri Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i ove godine je bajramskim paketićima obradovala štićenike Javne ustanove Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”.

Iz Mreže mladih Stari Grad navode kako je riječ o tradicionalnoj saradnji sa Zavodom, u okviru koje već sedmu godinu u kontinuitetu posjećuju štićenike i korisnike radionice za radnu okupaciju na Bistriku, a tom prilikom ih obraduju prigodnim poklonima za Ramazanski bajram. Domaćin ovogodišnjoj posjeti je, zbog spriječenosti direktorice Zavoda, bila Sanela Jeina, psiholog.

Realizacija ovog projekta počela je 2017. godine, nije prekidana ni u vremenu pandemije, a poseban je jer mladi svojim prilozima obezbjeđuju sredstva za kupovinu poklona za štićenike zavoda. Članovi Mreže mladih najprije su odabrali po jednog štićenika Zavoda, nekoliko dana ranije pitali ih koja bi to bila njihova želja za Bajram, a potom, za njih 27, kupili željene poklone i izmamili osmijehe na lica.

Ovogodišnja predaja poklona je popraćena zajedničkim izvođenjem ilahija i kasida članova Mreže mladih sa štićenicima Zavoda.

Ovom činu je prisustvovao i glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo, dr. Abdulgafar-ef. Velić koji je tom prilikom iskazao svoje zadovoljstvo što ova aktivnosti ima svoj kontinuitet, zahvalio uposlenicima Zavoda za njihovu požrtvovanost i trud koji ulažu u radu sa štićenicima i naglasio koliko je njihov rad značajan za društvo i zjednicu.

Posebno je istakao zadovoljstvo što su štićenici Zavoda bili gosti na iftaru Mreže mladih u Carevoj džamiji ovog ramazana.

Članovi Mreže mladih Stari Grad, predvođeni koordinatorom Mirsad-ef. Đerzićem, zahvalili su uposlenicima zavoda za podršku u realizaciji ovogodišnje akcije.

Facebook
Twitter