Search
Close this search box.

Prača: Islamska zajednica pomaže gradnju sprata i krova kuće porodici Sokolović

Pred nadolazeću zimu, sedmočlana povratnička porodica Sokolović iz sela Hrenovica, općina Pale-Prača (FBiH), našla se u teškoj situaciji zbog loših stambenih uvjeta. Naime, ova porodica živi u nedovršenom stambenom objektu-kući koja nema adekvatan krov, te je potrebno isti napraviti u što kraćem roku, kako bi im se osigurali normalni uvjeti za život.

Nakon zamolbe načelnika Općine Pale-Prača (FBiH) gosp. Almina Ćutuka i imama Alije Čančara Rijasetu Islamske zajednice da se pomogne dogradnja sprata i krova na kući porodici Sokolović, Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice je odmah  pokrenuo akciju za realizaciju ove hairli aktivnosti. Pored sredstava iz Bejtu-l-mala, sredstva je donirao i dr. Sa’d ed-Dahajan. Porodicu Sokolović posjetio je rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim-ef. Malanović zajedno sa imamom Alijom Čančarom i koordinatorom za društvenu brigu Medžlisa Sarajevo Ferid-ef. Ganićem.

Prilikom posjete Prači i Hrenovici uručeni su i prehrambeni i higijenski paketi porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Facebook
Twitter