Search
Close this search box.

Posjeta socijalno-ugroženim porodicama na području džemata Srednje i Crna Rijeka

Dana 07.04.2021 godine, u pratnji imama Senad-ef. Šehića i Alen-ef. Jašića, koordinator za društvenu brigu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid-ef. Ganić posjetio je porodice koje žive u teškim uslovima na području džemata Srednje i Crna Rijeka. Domaćini su upoznali Ferid-ef. sa socijalnom strukturom stanovništva, problemima i potrebama džematlija.

Jedna od porodica koja je posjećena jeste i porodica Osmanović koja živi u džematu Crna Rijeka. Samohrana majka i njena dva sina žive zaista u teškim uslovima. Uprkos nepostojanju adekvatnih uslova za život mlađi sin Muhamed je najbolji učenik u razredu, kao i najuspješniiji u mektebu. Porodici je uručena simbolična pomoć i podrška, kako bi u radosti i spremni dočekali mjesec Ramazan. Ovom prilikom podijeljeni su prehrambeni paketi koje je obezbjedio Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na geografsko područje i mogućnost bavljenja poljoprivredom u narednom periodu pokušati će se kroz određene projekte raditi na osnaživanju džematlija da se bave poljoprivredom i stočarstvom.

Facebook
Twitter