Search
Close this search box.

Održani predbajramski radni sastanci sa imamima

U srijedu, 29. jula 2020. godine, u Jordanskoj džamiji na Grbavici i Centralnoj džamiji u Ilijašu upriličeni su radni sastanci glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, dr. Abdulgafar ef. Velića i predsjednika Medžlisa Jusufa Zahiragića i njihovih saradnika sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Imajući u vidu da se obredi u džamijama vrše u skladu sa instrukcijama Reisu-l-uleme neophodno je bilo još jednom istaknuti veliku važnost na primjenu instrukcija o organizaciji vjerskog života u našim džematima s ciljem da naše džamije i džemati budu veoma odgovorni i pokažu da je svaki džematlija veoma bitan i da se vodi računa o svemu.

Prilikom radnih sastanaka date su instrukcije vezano za Kurban-bajram i akciju ukupljanja kurbanskih kožica i apelirano da imami pokažu odgovornost vođe u organizacijskom smislu te da jasnim djelovanjem usmjere džemat u najboljem pravcu djelovanja u datim okolnostima.

Bajrami su dani radosti i u ovim mubarek danima Kurban-bajrama upućujemo dovu Uzvišenom da podari zdravlja i veselja našim imamima, njihovim porodicama i džematlijama.

Predstojeći mubarek dani Kurban-bajrama neka unesu radost u domove svih naših vjernika i budu dokaz naše bratske povezanosti.

Facebook
Twitter