Search
Close this search box.

Obavijest o prijemnom ispitu za polaznike Škole hifza Muftijstva sarajevskog

Obavijest o prijemnom ispitu za polaznike Škole hifza Muftijstva sarajevskog objavljena je na zvaničnoj facebook stranici ove škole.

– Zadovoljstvo nam je obavjestiti vas o prijemnom ispitu za nove polaznike Škole hifza Kur’ana Časnog Muftijstva sarajevskog za školsku 2021/22 godinu.

Prijemni ispiti će biti održani, ako Bog da, na svih petnaest punktova Škole hifza u nedjelju 26.9.2021. godine u 14h. Radujemo se novim polaznicima koji će se pridružiti pet stotina upisanih polaznika od prošle/prošlih godine – navodi se u zvaničnom pozivu.

Podsjećamo, Škola hifza Muftijstva sarajevskog djeluje na nivou medžlisa, na punktovima: Careva džamija, Istiqlal džamija, Omer ibni Hatab džamija na Stupu, Centralna džamija na Ilidži, džamija u Hadžićima, Vogošći i Ilijašu, zatim Bijela džamija u Visokom, džamija u Hanovima i Gračanici kod Visokog, gradske džamije u Kaknju, Brezi, Varešu, Olovu, Kiseljaku i Fojnici.

Nastava se odvija u pet stepeni; hifz Amme džuza, hifz 29. džuza, hifz 28. džuza, hifz 26. i 27. džuza, te hifz cijelog Kur’ana.

(N.G./Preporod.info)

Facebook
Twitter