Search
Close this search box.

Mubarek noć Lejletu-l-berat virtualno povezala dva džemata

Allahu najdraže mjesto na dunjaluku je džamija, oaza mira i duhovnog napajanja, mjesto čiju dušu čine njene džematlije. U trenucima kada nam nedostaje njen miris, druženja, halke, energija koju pokreće Kur’an, onda tražimo način kako oživiti sve to. Tako je ideja dviju muallima, muallime džemata Carine na Vratniku, Dženane Delić i muallime džemata Osjek sa Ilidže, Džennete Salkić virtualno povezala džematlijke u blagoslovljenoj noći oprosta, želja i šefa’ata.

Raditi istinske, ljudske stvari u ovim teškim vremenima i iskušenjima je vrlina koja je sama sebi nagrada jer tada zadaci postaju divni ako ih obavljaju ruke pune ljubavi. Tako su džematlijke imale priliku slušati odlomke iz Kur’ana i ilahije u izvedbi omladinki sa Carine, te lijepim i melodičnim učenjem mevluda njihove muallime Dženane Delić. Prigodnim predavanjem i dovom se obratila muallima Dženneta Salkić.

U ovoj noći želja, pored zdravlja za porodice, svi su zaželjeli da ramazan dočekaju u našim džamijama, svjesni koliko svima nedostaju.

Facebook
Twitter