Mreža mladih Stari Grad: Posjeta JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica”

U ponedjeljak, 03. 06. 2019. godine mladi iz Mreže mladih Stari Grad su u društvu sa gradonačelnikom g. Abdulahom Skakom i pomoćnikom glavnog imama hafizom Ammar-ef. Bašićem posjetili JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica” i bajramskim poklonima obradovali korisnike spomenute ustanove. Ovo je treća godina kako mladi iz našeg tima posjećuju Zavod uoči ramazanskog Bajrama sa željom da radost Bajrama podijele sa svojim vršnjacima koji su štićenici Zavoda Mjedenica.

Danas je radost bila veća zato što su nam se pridružili pomoćnik glavnog imama, gradonačelnik i Edin-ef. Hamzakadić, imam džemata Bakarevića džamije, u čijem se džematu i nalazi spomenuta ustanova.  Bila je to prilika da ih obradujemo bajramlukom kao i da se družimo s njima uz učenje ilahija i izvođenje sevdalinki. Pored toga, to je prilika da mladi na jedan poseban načim shvate vrijednost blagodati zdravlja kako bi im to bio motiv da budu što uspješniji i društveno korisniji.

Ovom prilikom se zahvaljujemo za pomoć u realizaciji ove posjete Medžlisu IZ-e Sarajevo, Gradskoj upravi Grada Sarajeva, džematu Bakarevića džamije i butiku Badem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter