Search
Close this search box.

Mreža mladih: Podijeljeni certifikati polaznicima kursa

U četvrtak, 18. februara 2021. godine, u prostorijama Yunus Emre Instituta u Sarajevu oraganizirana je svečanost podjele certifikata članovima Mreže mladih koji su pohađali online kurs turskog jezika.

Zamjenik direktora Instituta Yunus Emre gosp. Ersin Akbulut poselamio je na početku prisutne i izrazio im dobrodošlicu, upoznavši prisutne o projektima koji se trenutno realiziraju.

Ersin Akbulut

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić zahvalio se predstavnicima Instituta na organizzaciji edukacije aktivista Mreže mladih, istakavši da je ovo samo jedan od projekata koji se za njih trenutno organizira, a sve u cilju njihovog konstantnog usavršavanja, sticanja novih znanja i vještina kako bi bili korisni članovi zajednice i društva u cjelini.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić

Glavni imam je izrazio nadu da će se saradnja na različitim projektima između dvije institucije nastaviti i u budućnosti.

Kurs je organiziran u saradnji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Instituta Yunus Emre u periodu od oktobra 2020. godine do januara 2021. godine. Ukupno 90 aktivista i članova Mreže mladih Sarajevo bilo je obuhvaćeno ovom edukacijom, a njih 43 uspješno je savladalo osnove turskog jezika.

Facebook
Twitter