Mreža mladih: Aktivisti nastavljaju sa društveno korisnim aktivnostima

Nakon što su aplicirali na javni poziv Općine Novi Grad za dodjelu obradivog zemljišta u Rajlovcu, aktivistima Mreže mladih ove sarajevske općine je dodijeljeno 1200m2 zemljišta već pripremljenog za sjetvu, a obezbijeđeni su i potrebnim sjemenima za sijanje.

Ovi su aktivisti tokom ramazana zasijali komletnu parcelu što je posebno zahtjevna aktivnost, zbog čega ona posebno svjedoči ustrajnosti i vrijednosti članova Mreže mladih.

Radovi su nastavljeni proteklog vikenda kada je realizovano prvo okopavanje i plevljenje zasijanih kultura.

Prema riječima ovih aktivista, svi učesnici akcije su zadovoljni organizacijom, odazivom ali i rezultatom – dosadašnjim rastom svega što je posijano.

Mnoštvo je edukativnih i praktičnih koristi ove aktivnosti; od sticanje i održavanja radne navike, preko vezivanja omladine za zemlju, do uočavanja značaja zdrave i lično prizvedene hrane.

Bez sumnje možemo zaključiti kako je ovo jedna od zahtjevnijih akcija u ovoj godini. Kako navode njeni organizatori, radove izvodi 25 vrijednih članova Mreže mladih, a bez njihovih liderskih sposobnosti i velikog truda ovako jedan zahtjevan projekat ne bi se mogao realizirati.

Lijepe i značajne aktivnosti treba prepoznati i o njima govoriti. Zbog toga želimo pohvaliti ovu vrijednu ekipu koja nosi veći dio ovog projekta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter