Search
Close this search box.

Mr. Suad-ef. Balić gost 168. tradicionalne tribine u džematu Podlugovi

Gost predavač 168. tribine u Podlugovima bio je mr. Suad-ef. Balić, imam džemata Sedrenik MIZ Sarajevo, koji je inspirativnim govorom počastio  prisutne majke i sestre, čiji je dolazak neupitan iz mjeseca u mjesec. Za mnoge od njih, ovo je poseban dan u mjesecu, u kojem nahrane dušu i ojačaju srce saburom i najljepšim Kur’anskim porukama.

Džemat Podlugovi baštini tradiciju duhovnog oplemenjivanja žena u džematu, dugu 168 mjeseci. Naime, svakog jedanaestog dana u mjesecu, u džematu Podlugovi održavaju se tradicionalne tribine namjenjene ženskom dijelu džemata. Poznato je da su mnogobrojne majke i sestre ovog džemata ostale bez svojih najmilijih u proteklom ratu. Ovaj vid duhovne nadogradnje itekako znači svim majkama i sestrama, koje godinama nose tešku bol u svojim srcima.

Gost predavač 168. tribine bio je mr. Suad-ef. Balić, imam džemata Sedrenik MIZ Sarajevo, koji je inspirativnim govorom počastio  prisutne majke i sestre, čiji je dolazak neupitan iz mjeseca u mjesec. Za mnoge od njih, ovo je poseban dan u mjesecu, u kojem nahrane dušu i ojačaju srce saburom i najljepšim Kur’anskim porukama.

Facebook
Twitter