Search
Close this search box.

MIZ Sarajevo realizirao projekat oglednih mektebskih časova: Unapređenje rada u mektebu

Vjersko-prosvjetna služba Medžlisa islamske zajednice Sarajevo organizovala je tokom mjeseca januara 2019. godine ogledne časove u devet sarajevskih mekteba.

Vjersko-prosvjetna služba Medžlisa islamske zajednice Sarajevo organizovala je tokom mjeseca januara 2019. godine ogledne časove u devet sarajevskih mekteba.

Projekat je realiziran u okviru godišnjeg plan i programa rada Vjersko-prosvjetne službe, a sve u cilju doedukacije muallima. Ogledne časove održali su muallimi u sljedećim mektebima: Sokolović kolonija, muallim Enver-ef. Hošić, Ilidža, muallim Resul-ef. Alić, Butmir, Hazim-ef. Krupalija, Jezero, muallim Muhamed-ef. Abaz,  Dobrinja 3B, muallim hfz. Rijad-ef. Đedović, Podlugovi, muallim Asmir-ef. Salihović, Boljakov potok, muallim mr. Sulejman-ef. Posavljak, Istiklal, muallim mr. Ahmet-ef. Skopljak i Sedrenik, muallim mr. Suad-ef. Balić.

Svi imami u stalnom i honorarnom radnom odnosu prisustvovali su oglednim časovima, te su imali priliku da se upoznaju sa različitim pristupima mektebskoj nastavi, načinu i oblicima izvođenja mektebske nastave. Od velike koristi imali su mladi imami koji nisu imali mnogo prilika da  prisustvuju izvođenju mektebske nastave.

Također, nakon oglednih časova, upriličena je korisna rasprava u okviru koje je svaki imam, koji je prisustvovao oglednom satu, iznio svoje mišljenje, prednosti i eventualne nedostatke oglednog časa i rada u mektebu općenito.

Na svih devet lokacija, gdje su održani ogledni sati prisustvovao je mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama, koji je od početka do kraja pratio realizaciju svih aktivnosti vezano za ovaj projekat.

 

Facebook
Twitter