Search
Close this search box.

Memorijalni turnir u organizaciji džemata Šehadet je dio “Novogradskih dana”

Malonogometni memorijalni turnir “Safet Hadžić” u organizaciji džemata Šehadet Mojmilo, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo bit će održan od 23. do 25. juna na sportskom poligonu u ulici Rasima Turkušića na Mojmilu.

Turnir za dječake osnovnoškolskog uzrasta će biti 23. juna, dok će se turnir za odrasle održati 24. i 25. juna.

Uz osvrt na ovaj turnir, imam džemata Šehadet, Ahmed-ef. Spahić je kazao da je ideja za njegovu realizaciju došla uz obilježavanje desetogodišnjice izgradnje džamije.  

– Kada smo prošle godine obilježavali desetogodišnjicu izgradnje džamije, mi smo poslali zahtjev službama Općine Novi Grad da organizujemo turnir za osnovce i odrasle. To se nastavlja ako Bog da i ove godine – ističe efendija Spahić. 

Malonogometni memorijalni turnir “Safet Hadžić” je ideja džematskog odbora džemata Šehadet i da se osnaži pamćenje na Safeta Hadžića, a. razlog više je i činjenica da je on sve do pogibije živio na području ovog džemata. Tačnije, svega trideset metara od današnje džamije Šehadet koja je izgrađena i stavljena u funkciju 2012. godine.

Podsjećanja radi, rahmetli Safet bio je jedan od organizatora podizanja džemata i izgradnje džamije u Švrakinom Selu koja je bila prva džamija sagrađena nakon Drugog svjetskog rata na području Općine Novi Grad.

Program malonogometnog turnira je uvršten u manifestaciju “Novogradski dani 2023”.

Facebook
Twitter