Search
Close this search box.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo obradovao mekteblije u povratničkim džematima Gornji Kotorac i Trnovo

U subotu, 4. decembra 2021. godine, upriličena je podjela ruksaka i školskog pribora svim polaznicima mektebske pouke u povratničkim  džematima Gornji Kotorac i Trnovo, a sve kao nastavak stalne brige i pažnje Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo za ove džemate.

Podjeli su prisustvovali mr. Malik ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama, Ferid ef. Ganić, koordinator za društvenu brigu MIZ-Sarajevo i Ali Belikli, direktor fondacije „Hayrati“, koji su ovu akciju podržali.

Ovom prilikom  mr. Malik ef. Šljivo posebno je čestitao polaznicima mekteba na njihovom redovnom  dolasku u mekteb kao i dobrom učenju. Također zahvalio se imamima koji rade u ovim džematima Abdulah ef. Dediću i Almin ef. Podrugu na njihovom vrijednom i predanom radu.  Podjeli su prisustvovali i roditelji djece  kao i članovi džematski odbora s kojima se  razgovaralo o  unapređenju uslova rada u mektebima.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u kontinuitetu brine o povratničkim džematima, svjedok toga su i organizovane ekskurzije, besplatni udžbenici, stalna komunikacija sa djecom i roditeljima, ašto će se nastaviti i u narednom periodu.

Facebook
Twitter