Ljeto u Šeheru: Aktivne radionice za djecu

Medžlis islamske zajednice Sarajevo je bogatiji za još jedan oblik rada s djecom predškolskog uzrasta a to su Mektebske interaktivne edukativne radionice za djecu pri projektu Ljeto u Šeheru koje se održavaju u Istiklal džamiji i koji imaju za cilj da mališanima od 4-6 godina starosti pruže široku lepezu raznovrsnih edukativnih i razigranih sadržaja s mnoštvom tema koje mališanima pružaju saznanje iz različitih oblasti, gdje je pokazano veliko interesovanje i zadovoljstvo roditelja i djece.

Sredstva za održavanje edukativnih radionica su obezbjeđena od strane Medžlisa te radionice su za polaznike besplatnog karaktera, te je obezbjeđena užina za mališane. Edukativne radionice za djecu vode aktivistice medžlisa Jasmina Arnautović Sitnić i Sumeja Sultanović, koje imaju bogato prethodno iskustvo stečeno kroz rad u džematima.

Mališani su imali priliku prisustvovati radionicama na teme: Zlatna pravila ponašanja, Pravila ponašanja za sofrom i jedimo zdravo, Upoznavanje enterijera i eksterijera džamije, Higijena, Allahove dž.š kreacije u prirodi, Moja dova za vrijeme kiše, Životinjsko carstvo spomenuto u Kur’anu. U narednom periodu do kraja predviđenog termina za održavanje radionica mališani će imati priliku da prisustvuju s još mnogim zanimljivim temama.

Jasmina Arnautović Sitnić, voditelj radionice Istiklal džamija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter