Search
Close this search box.

Ljetne radionice “Stazama poslanika” u organizaciji MIZ Sarajevo

U okviru ljetnih aktivnosti MIZ Sarajevo bit će organizovane radionice za djecu “Stazama poslanika”.

Program će trajati četiri sedmice sa dva radna dana u toku sedmice, utorak i srijedu. Trajanje radionica je od 9:00 do 12:00, a ukupno će ih biti održano osam.

Prema planu rada, u okviru ovog programa tematski će se tretirati životi i misija šest Božijih poslanika; Adema a.s., Nuha a.s.,  Ibrahima a.s., Musaa a.s., Isaa a.s i Muhammeda a.s.

Radionice su osmišljene tako da imaju dva dijela. Na prvom dijelu radionice se uči Kur’an i razovara o jednom od Allahovih poslanika, pogleda neka prezentacija ili crtani film, dok će drugi dio radionice sadržavati kreativne aktivnosti. Muallime i asistentice zajedno sa djecom rade praktični dio radionice na kome prave različite kreacije i oslikavaju ono što su prethodno naučili.

Bit će ovo prilika da polaznici mektebske pouke prijavljeni na program ovih radionica ojačaju vezu sa svojom džamijom tokom raspusta, ali i na kreativan način uče o životu poslanika.

  • Cilj radionica je da se djeca što duže druže u džamijama, uče o vjeri a uz to i zabave na kreativan  način. Ovo je jedinstvena prilika da se predstavi rad mekteba i onima koji možda nisu pohađali  mektebsku nastavu, te da na ovaj način osjete njegove “čari” i narednu mektebsku godinu odluče  pohađati jedan od naših mekteba – navode organizatori programa.
Facebook
Twitter