Search
Close this search box.

Knjiga znanja za Medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjoj Luci

Knjiga znanja za Medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjoj Luci

3.jpg - Knjiga znanja za Medresu

Predstavnici dva sarajevska susjedna i prijateljska džemata Soukbunar i Šanac, sa članovima džematskih odbora, posjetili su danas Medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjoj Luci, čijim su predstavnicima donirali značaj fond knjiga za biblioteku ove medrese koja nosi naziv “Muftija Mehmed-ef. Zahirović”

Akciju su među džematlijama ovih džemata inicirali njihovi imami, hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović i Eldin-ef. Smajević, kao i mutevelije hadži Esed Alijević i hadži Nurko Čaušević, a procjenjuje se da je prikupljeno knjiga u vrijednosti od oko 5.000 KM.

– Knjiga je čovjekov prijatelj, a čitanje je put do spoznaje, znanja i saznanja. Čitanje i učenje su ključ od riznice znanja kojim ćemo izgraditi sebe i druge. Ovom aktivnošću smo imali namjeru pokazati da dijelimo radost s muslimanima Banja Luke – izjavio je za Preporod.info hafiz Maid ef. Ibrahimović.

Domaćini su im bili muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović i direktor Medrese prof. Muris Spahić, koji su ih informirali o projektu izgradnje ove škole, nakon čega su obišli zgradu i osvjedočili se u kvalitet opremljenosti postojećih prostorija.

1.jpg - Knjiga znanja za Medresu

Posjeta Banja Luci je završena klanjanjem podne namaza u Ferhadiji džamiji, gdje im je dobrodošlicu poželio glavni banjalučki imam prof. Adnan-ef. Jusić. 

4.jpg - Knjiga znanja za Medresu

(Preporod.info)

Facebook
Twitter