Hafiska dova Imranu Gušiću, 21. hafizu Škole hifza Muftijstva sarajevskog

U Sultan Fatihovoj-Carevoj džamiji 27. augusta 2022. godine proučena je hafiska dova Gušić Imranu dvadeset prvom hafizu Škole hifza Muftijstva sarajevskog, te osmom hafizu na punktu Sultan Fatihove-Careve džamije.

Na početku programa, prisutne je poselamio imam Sultan Fatihove-Careve džamije hfz. mr. Sadrudin ef. Išerić, muhafz novog hafiza i koordinator Škole hifza Muftijstva sarajevskog.

Hfz. Išerić je upoznao prisutne o putu hifza hfz. Imrana izražavajući želju da naša djeca njegov primjer kao inspiraciju za ostvarenje svojih ciljeva.

Kao izaslanik glavnog imama MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velića ovim povodom se obratio Miralem ef. Babajić. On je čestitao hafizu na značajnom uspjehu, skrenuvši pažnju prisutnih na status i značaj hafiza u jednoj društvenoj zajednici.

U nastavku programa obratio se dr. Samed Omerdić, izaslanik muftije sarajevskog, dr. Nedžad ef. Grabusa. Uz čestitke hafizu, muhafizu i porodici, dr. Omerdić je iskazao riječi zadvoljstva zbog sve većeg broja hafiza Kur’ana u Bosni i Hercegovini.

Nakon učenja odlomaka iz Kur’ana i dove, prisutnima se obratio hafiz dr. Elmir ef. Mašić, izaslanik reisul-uleme IZ u BiH, dr. Husein ef. Kavazovića.

On je u ime reisul-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu IZ u BiH uručio diplomu novom hafizu, uz čestitke njemu, muhafizu i cijeloj Zajednici.

Facebook
Twitter