Gost Tribine ponedjeljkom: Ismail-ef. Smajlović o ljudskom dostojanstvu, iskušenjima i iskustvima u odbrani domovine BiH

U Velikoj sali općine Novi Grad Sarajevo održana je predramazanska tribina na temu: ”Ljudsko dostojanstvo, iskušenja i iskustva u odbrani domovine BiH.” Izlagač na tradicionalnoj Tribini ponedjeljkom u organizaciji MIZ Sarajevo bio je direktor za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH Ismail-ef. Smajlović. Tribina je bila posvećena 15. Aprilu - Danu Armije RBiH pa je povodom toga predavač inspirativno govorio prisjećajući se početaka agresije na našu domovinu, časne odbrane i dostojanstvene misije imama koja je uvijek izazivala divljenje i poštovanje saboraca.

U Velikoj sali općine Novi Grad Sarajevo održana je predramazanska tribina na temu: ”Ljudsko dostojanstvo, iskušenja i iskustva u odbrani domovine BiH.”

Izlagač na tradicionalnoj Tribini ponedjeljkom u organizaciji MIZ Sarajevo bio je direktor za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH Ismail-ef. Smajlović.

Tribina je bila posvećena 15. Aprilu – Danu Armije RBiH pa je povodom toga predavač inspirativno govorio prisjećajući se početaka agresije na našu domovinu, časne odbrane i dostojanstvene misije imama koja je uvijek izazivala divljenje i poštovanje saboraca.

Ismail-ef. Smajlović s prisutnima je podjelio emocije iz oslobodilačkog rata o kojima kako je kazao ne govori često. Obnašajući dugogodišnju misiju vojnog muftije Smajlović  se susretao sa različitim iskustvima a svaka posjeta u BiH i šire izazivala je poštovanje spram Bošnjaka i njihove časne odbrane nasuprot brđana.

Moderator ove Tribine bio je Mehidin-ef. Bešlić koji je nova druženja i eminentne goste najavio nakon ramazanske pauze. Ašere na početku Tribine proučio je Resul-ef. Alić a prigodne ilahije Jusuf-ef. Babajić,  dok je ašere na kraju proučio učenik prvog razreda Gazi Husrev-begove medrese Ferzudin Zulić.

Pored mnoštva prisutnih ovu Tribinu organizovano je posjetila grupa učenika Gazi Husrev-begove medrese dajući svoj doprinos 15. aprilu – Danu Armije RBiH o kojem se nažalost u našim školama malo govori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter